ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Muratlı'da da sevgi, özlem ve saygıyla anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamındaki program Hürriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine Muratlı Kaymakamı Dr.İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkan Vekilimiz Tamer Yargı, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kırlıoğlu, Muratlı MYO Müdürü Pof.Dr. Murat Ateş, İlçe protokol üyeleri, STK Temsilcileri, Gaziler, Muhtarlar, Öğretmen , Öğrenci ve Vatandaşlarımız katıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Bayraklar yarıya indirildi ve Atatürk Anıtı'ndaki tören sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Muratlı Kültür Merkezi'nde Mithatpaşa Orta Okulu tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi. Program öncesinde okulun açmış olduğu "Atatürk" konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.Anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Mithatpaşa Orta Okulu öğrencileri Atatürk konulu tiyatral gösteri düzenledi.Anma programı, ilçe genelinde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Anma programının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı kapsamında Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'nın konuşmacı olarak katıldığı  "Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk" konulu söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlendi.

Muratlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkan Vekili Tamer Yargı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.