Arı Kovanı Dağıtımı Gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından arı yetiştiricilerine destek olmak ve bal üretimini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında, İlçemizde kovan dağıtım töreni düzenlendi.

Kovan Dağıtım Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, proje ile amaçlarının, arı üreticilerinin yerel pazardan daha büyük pazarlara açılması konusunda yol göstermek ve destek vermek olduğunu söyledi.

Belediye Başkanımız Nebi Tepe "arıcılığın geliştirilmesi adına çok önemli olan bu proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Kadir Albayrak'a teşekkür ederek üreticilerimize bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'nin, bu alanda ülke genelinde gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli projelere imza atıyoruz. Bugün de Muratlı İlçemizde faaliyet gösteren arı yetiştiricilerimize kovanlarını teslim ediyoruz. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticilerimizin başarılarından ve bereketli bal üretimlerinden mutluluk duyarız. Tekrardan tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum"dedi.

Konuşmaların ardından, İlçemizde faaliyet gösteren 32 arı yetiştiricisine toplam 257 adet kovan dağıtımı yapıldı. İlçemiz özelinde bugüne kadar 55 üreticiye toplamda 1280 adet kovan dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu.

257 adet kovan ile birlikte İlçemizde projeden yararlanan 55 üretici 30 kovana tamamlanmış ve böylelikle yeterli büyüklükte işletme seviyesine ulaşmış oldular.