TEMİZLİK İŞLERİNİN ATIKLARLA İLGİLİ ÇALIŞMASI

Ø  Muradiye Mahallesi Nehir, Düğün Salonu Karşısı

Ø  Yeşilsırt Köy Muhtarlığı

EVSEL ATIK/ÇÖP

·       Evlerden çıkan çöplerinizi çöp konteyneri dışında bir yere atmamalısınız.

·       Sobalı evlerde yaşayanlar ise, çıkan küllerini torbalar veya çuvallarla konteyner kenarlarına bırakırlarsa, belediye tarafından oluşturulan ayrı bir ekiple,  küller toplanacaktır. Bu şekilde hem çöp arabaları zarar görmemiş olur, hem de ayrıca toplanan küller yeniden kullanılabilir.

·       Evlerinizden çıkan diğer hacimli atıklar (mobilya, ağaç dalları gibi)  için çöp konteynerinin yanına bıraktıktan sonra belediyemizi ararsanız, ekiplerimiz tarafından o atıklar da alınacaktır.

BİTKİSEL ATIK YAĞ

·       Evlerinizde yemek yaparken çıkan atık yağları lavabolardan dökmemelisiniz.

·      Atık yağlar belediyemiz tarafından toplanmakta ve geri dönüşüm firmasına verilmektedir.

·       Siz de atık yağlarınızı muhtarlıklarda bulunan bidonlara götürebilirsiniz.

·       Atık yağ bidonları, belediyede camilerde ve muhtarlıklarda bulunmaktadır.

AMBALAJ ATIĞI

·       Ambalaj atıklarını gri çöp konteynerlerine atmamalısınız.

·       Kağıt, plastik, cam, metal ambalajlarınızı ilçemizin birçok noktasında bulunan mavi konteynerlere atmalısınız.

·       Bu şekilde geri dönüştürülen ambalaj atıkları ekonomiye ve çevreye büyük katkı sağlamaktadır.

·       Marketlerde ve sokaklarda bulunan mavi konteyner ve kafesler ambalaj atığı içindir.

ATIK PİL

·       Atık piller toprağa veya suya karışmamalıdır.

·        İçerisinde bulunan ağır metaller insan sağlığı için zararlıdır.

·       Bu sebeplerle kırmızı atık pil kutularına doldurulmalıdır.

·       Atık pil kutularını okullarda ve kamu kurum ve kuruluşlarında görebilirsiniz.

·       Kutularınız dolduğunda Belediyeyi arayınız.