37. MURATLI HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ ÇOŞKUYLA AÇILDI

37. si düzenlenen Muratlı Hıdrellez Şenlikleri, hıdrellez ateşinin yakılmasıyla birlikte başladı. Şenlikler kapsamında farklı etkinlikler ve eğlenceler yapıldı.
  Belediye önünden Hürriyet Meydanı’na kadar davul zurna ekibi eşliğinde yürüyen kortej, ardından Belediye Başkan Vekili Varol Türel Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve okulların gösterileri yapıldı. Hürriyet Meydanı’ndan tekrar Belediye önüne yürüyen kortej, programa orada devam etti.
  Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş; “Bu yıl şenliklerimizin 37. yılı. Hıdrellez nasıl ki kardeşliği, dostluğu, yeniden canlanmayı gösteriyorsa; biz de bu kardeşliği, dostluğu yaşatmak zorundayız. Hıdrellez tabiatın yeniden uyanışıdır. Hızır Aleyhisselam aç olanları doyurma, dostlukları pekiştirme, insanların sorunlarını çözme konusunda manevi yönden insanlığa büyük destektir. Bugün baharla gelen bu güzelliğin, insanların birbirleriyle olan ilişkilerinin ve özverili çalışmalarının sonucunda paylaşımlarının, insani değerlere bağlı kalmalarının ve toplumun sorunlarını çözme konusundaki duyarlılıklarına vesile olan bir gündür. 3 gün sürecek olan şenliklerimiz, ilçemizin kuzeyinde bulunan 1330 yılında yapılan ve 1934 yılında restore edilen İnanlı Çeşmesi’nde düzenlenecektir. Çeşme alanımız büyükşehir belediyesi tarafından projelendirilip, önümüzdeki yıl daha düzenli olarak sizlerin hizmetine sunulacaktır. Şenliklerimize hizmeti geçen herkese teşekkür ederim. İyi eğlenmenizi dilerim” dedi.
  Açılış törenine Şenliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak , CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muratlı Kaymakamı Mahmut Ersanlıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları Arzu Mandalı Sucu ve Şerafettin Terzi ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
  Hıdrellez ateşini yakan Muratlı Belediye Başkan V. Varol Türel, herkese iyi eğlenceler diledi. Ardından anaokulu öğrencileri ile ilkokul öğrencilerinin gösterileri başladı. Grup 39 Davul zurna ekibinin gösterilerinin ardından tören sona erdi.