BAŞKAN NEBİ TEPE, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanını alması vesilesiyle, 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.
 Öğretmenlerimiz; insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanamayacak öğretmenlik mesleği; çocuklarımızı ve gençlerimizi eğiterek ülkemizin geleceğine yön vermektedir. Nitekim Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Sözleri  nasıl bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ispatlar niteliktedir.
 Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip olmaları aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için hayati derecede önemlidir. Bu nedenle, ülkemizin dünya ülkeleri arasında layık olduğu yeri alabilmesi yolunda, toplumumuzun öğretmenlerimizden beklentisi büyüktür.
 Bu sebeple  Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  Atatürk  ilke ve inkilap’larına bağlı olan ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; görevi başındaki tüm öğretmenlerimizin  “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum.

Nebi TEPE
Muratlı Belediye Başkanı