MAKEDONYA JUPA KARDEŞ BELEDİYEMİZE ATATÜRK HEYKELİ HEDİYE EDİLDİ

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma münasebetiyle, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanımız Nebi Tepe, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, İl Kültür Müdürlüğü Temsilcileri, Sivil Toplum Kurululuşu Temsilcileri ve Vatandaşlarla 43 kişilik heyetin katılımıyla gerçekleştirildi. 8 Kasım 2014 Cumartesi günü yola çıkan heyet önce Yunanistan ziyaretinde bulunup, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret ettiler.
  Heyet daha sonra Makedonya'ya geçerek burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Doğduğu Kocacık Köyünde ki evi ziyaret ettiler.
Daha sonra Jupa kentine geçen heyet 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Atatürk Heykeli açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanımız Nebi Tepe; ''Burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının açılışında bulunmaktan son derece mutluyum, Jupa Belediyesiyle kardeş belediye olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Jupa kasabasının bizler için önemi ise Atamızın babası Ali Rıza efendinin burada doğmuş olmasıdır, ayrıca Muratlı ilçemizin mahallesi olan Yeşil Sırt mahallesindeki bir çok vatandaşımız Jupa kasabasına bağlı Kocacık köyünden gelmiştir, onların selamını getirdim. Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak'ın da size selamı var, Muratlı Belediyesi bu gün olduğu gibi yarınlarda da kardeş belediyemiz Jupa Belediyesinin yanında olacaktır. Bu gün Jupa kasabasının meydanına diktiğimiz Atamızın heykelini size emanet ediyoruz, burada Atamızın heykeli var olduğu sürece, Makedonya topraklarında damarlarınızda Türk kanı dolaştığı sürece sizlerin yanınızda olacağız. Bu gün tarihi bir açılışa birlikte imza atıyoruz, Balkan ülkelerinde bu bir ilktir. Bu tarihe ortak olanlar buna tanık olanlarıda kutluyorum, siz Makedonya Türklerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum'' dedi.
  Konuşma sonrası Belediye Başkanımız Nebi Tepe, Jupa Belediye Başkanına plaket verdi.