ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü 76. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün  76. yıl dönümünde törenlerle anıldı. İlk törenler Hürriyret Meydanı'ındaki  Atatürk anıtına çelenk konması ile başladı. Saatler 9’u 5 geçtiğinde bayraklar yarıya indirildi, sirenler çaldı ve 2 dakikaliık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Hacı Rafet Gümüş Lisesi’nde devam eden program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten Hasan Orhan Orta Okulundan, öğretmen konuşması, Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım’ın konuşması, slayt ve gösteriler, Hasan Orhan Orta Okulu öğrencisinden Atatürk’ün hayatının anlatılması, ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiirin okunması, Atatürk’ün kişilik özellikleri, sevdiği şarkıların seslendirilmesi, ‘Dağ başını duman almış’ şiirinin okunması, ödül töreni, ‘29 Ekim 1938’ adlı şiirin okunması, Atatürk adlı oratoryo, ‘Son bahar, vals, zeybek’ adlı video gösterileri ve kapanış ile tamamlandı.

Programa Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Aysel Altaç, İlçe protokoli ile çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı